Att inte pass in

Detta inlägg handlar delvis om det jag skrev igår om ensamhet, men mer om att inte känna att man passar in någonstans.
 
Jag har så länge jag kan minnas haft känslan av utanförskap. Jag har aldrig känt i skolan eller på jobb att jag passat in i gruppen.
 
Jag har ofta känslor att vara annorlunda än de andra, att inte vara omtyckt och känslan av att jag ständigt gör bort mig bland andra människor.
 
Och eftersom jag känner detta obehag så väljer jag ofta att vara ensam.
 
Om jag umgås med en person känner jag sällan så här, men alltid i större grupper och även inom min egen familj om vi är samlade flera stycken som vid jul och påsk tex. Jag har svårt att hitta nåt att prata om som jag tycker är intressant och nåt som de också tycker är intressant. Oftast så sitter jag och lyssnar på deras samtal om ett ämne som jag inte alls kan relatera till. Inom familjen blir det ofta prat om teknik och bilar tex och det kan jag inget om. Men sånt som jag kan och är intressera av det kan inte dom.
 
När vi hade grupparbeten i skolan var jag den som gjorde arbetet, de andra satt ofta och små pratade om annat hela tiden, vilket ofta kunde göra mig irriterad. Till slut bad jag att få göra arbeten själv, som c-uppsatsen skrev jag själv. Jag sa att jag gjorde det på grund av min dyslexi och behövde jobba i mitt temp, men det handlade egentligen mer om att andra ofta får betyg för nåt jag har gjort, och att jag känner mig utanför. Hela min 16 åriga skolgång var lika dan.
 
Ibland funderar jag på vad det är för fel på mig, är jag tråkig, för seriös, har konstig humor mm mm. Nåt jag förmodligen aldrig kommer få svar på. Jag är bara inte som andra.
#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Jag har också känt många gånger att jag inte passar in...

#2 - - Anki:

Vem vill va en blek kopia när man kan vara ett Original?! Har oxå känt att jag har svårt för att passa in alltid tyckt/trott att kompisar hellre vill vara med nånannan. Har nu egentligen inga vänner men trivs gött med de jag jobbar ihop med. Även här tycker jag att jag går utanför boxen. Låter lite mer är impulsiv å har mycket åsikter/blir alltid djup med allt.
Testades och hade tydliga gränsdragning mot Adhd/Add men testades inte vidare då jag har ett fungerande liv. Kram