Solen som "alla" ska tycka om

Den där stora stjärnan som ligger 150 miljoner km ifrån jorden. Den som så många tycker om, och dyrkar. Många reser till varma länder där solen skiner mer än här i Sverige.
 
Jag tycker om solen, i väldigt små portioner. Att vara ute nån timme nu på vår/vintern då det ännu inte är så varmt, men man kan känna en lätt värme i från solen. Då gillar jag den.
 
Utan solen skulle det inte finnas något liv på jorden, men den kan också utplåna allt liv som finns och den kan skada. Det är både skrämmande och häftigt att tänka på det, att en gigantisk brinnande boll, långt ifrån oss gör att vi lever och kanske dör.
 
Jag har sån där typisk nordisk väldigt ljus och ömtålig hud och bränner mig på en kvart ute på sommaren utan en massa solkräm. Så att ligga på en strand och pressa, det är inget för mig.
 
Men solen skapar också en massa krav. När den inte är skymd av tjocka moln, då ska vi alla vara ute och vara glada och lyckliga och göra en massa aktiviteter för att ta vara på det lilla ljus som finns.
 
Men om jag har en dålig dag, så kan solen göra det till en sämre dag. Då drar jag för gardinerna och längtar efter en regnig eller snöig grå dag. Då kan jag få må dåligt i fred. Då är det okej att posta på facebook, att idag kryper jag ner under en filt och stannar där. Så kan man inte skriva när solen skiner, eller kan man?
 
Idag har jag iof varit ute, en stund, och gjort lite roliga saker och då var det ju trevligt att snön inte vräkte ner.
 
Men om man är som mig, och inte tycker om solen och värmen och inte vill åka till Thailand och Turkiet och ligga vid en pol och betala en massa pengar. Då är man konstig, enligt många.
Jag tycker inte om att resa, men skulle jag åka nånstans så är det typ England och Island, eller varför inte Svalbard? Inte så soligt men massa vacker och annorlunda natur. Naturkrafterna som finns på Island har fascinerat mig i många år.
Jorden har ju en kärna med en temperatur på 5000 grader celsius, så lite svalare än solens 15 miljoner grader celsius då. Men ja kärnan kan jag ju spinna vidare på en annan gång.
#1 - - Cecilia Hansen:

Jag bränner mig oxå lätt i solen men jag älskar den. Det bästa som finns är lata, varma och soliga dagar😎😎😎