Mediciner

Är det några mediciner andra anser sig vara expert på så är det mediciner för psykisk ohälsa. Jag vet inte om jag fått en enda positiv kommentar ifrån andra förutom personer ifrån psykvården angående min medicinering för mina psykiska sjukdomar. Utan om jag berättar för någon att jag äter några olika sorter så är det oftast kommentarer som:
- Nej, usch, sådana är inte bra!
- Du vet väl att du kan bli beroende utav dom!
- Dom förstör din personlighet, så att du inte kan känna några känslor alls.
- Vad läskigt, är du så sjuk så att du behöver sån medicin!
- Är det inte bättre att vända sig till hälsokost ist, jag vet en kusins fabrors syskons föredetta fru som åt en naturmedicin och mådde jätte bra på den.
- Tror du att du blir lyckligt av dessa lyckopiller?
 
Ja och so on.
 
Om jag berättar att jag äter en medicin för att jag har problem med hjärtrytmen, då är det mest en positiv kommentar som - Ja tänk vad mycket bra medicin det finns nu för tiden.
 
Är jag ensam om att uppleva detta?
 
Jag slutade ju med mina antipsykotika för ett tag sedan, av flera orsaker. Har det gjort mig bättre? Nä förmodligen inte då jag nu är på LPT då det höll på att gå riktigt tokigt. Så nu medicinerar jag igen, med samma som förut. Jag tycker att det är ganska skönt att få en medicin som gör (förhoppnisgvis om några dagar) att jag sover om nätterna och huvudet är inte fullt av ett paranoid kaos och tankar om döden och änglar och allt annat som upptar all min tid så att jag inte orkar med något annat.
Visst har mediciner mot psykiska sjukdomar en del biverkningar. Men vilka mediciner har inte det. Räcker ju att läsa biverkningslistan på Ipren tycker jag.
Det finns helt vanliga mediciner som folk stoppar i sig dagligen som inte heller är bra för kroppen. Men dom äter dom ju oftast för att dom hjälper mot ett visst problem.
 
Jag skulle inte äta neuroleptika och benzo om jag inte behövde.
#1 - - DepressedLady:

Hej!

Åh, jag känner igen så många av de kommentarer som du har fått!! Jag äter förutom psykofarmaka även mediciner för psykiska åkommor och upplever precis som du att människor har en mycket mer positiv inställning till dessa mediciner.

Det verkar precis som om vissa människor tror att man bara hittar på det här med sin psykiska sjukdom och att man bara kan bestämma sig för att fungera utan medicinerna. Men jag skulle inte vara i livet idag om psykofarmaka inte fanns. Jag önskar att människor kunde förstå det.

Bra inlägg som behandlar en viktiga frågor!!

Hoppas att du mår lite bättre. Krya på dig!!

Kram <3

#2 - - Cilla:

Ja jag hade mina funderingar om det var du eller inte :) nästa gång vi byter blogg får vi meddela varandra tycker jag! Inlägget är verkligen spot on! Det fick mig att le efter att jag gråtit mig till sömns i flera dagar nu..