Jag är jag och ingen annan

Jag har åter igen haft möte med en ny läkare, som mest pratar och säger att hen har lång erfarenhet inom psykiatri och kan detta och jag behöver göra det och det och det för att kunna må bättre. Får inte en chans att berätta hur det är och var jag faktisk försökt med tidigare, för att må bättre.
 
Läkaren är säkert jätte duktig på hur läkemdel fungerar på olika sätt vid olika sjukdomar och var som sker i hjärnan och kroppen då man har en psykisk sjukdom.
 
Men vad precis jag behöver och vad jag mår bra utav, det behöver inte vara samma sak som patienten innan eller efter mig.
 
Vi har alla olika stort behov av olika saker.
 
Tex alla mår bra utav daglig social kontakt; Är det så? Vissa människor behöver mycket social kontakt och kan inte vara ensamma för då mår dom sämre. Vissa människor blir stressade av mycket sociala kontakter och behöver mer ensam, egen tid för att må bättre.
 
Alla mår bra av att arbeta: vissa människor är arbetsnarkomaner och jobbar över hela tiden och jobbar när de är hemma, de kanske mår bra utav det. Har man däremot en funktionsnedsättning, både psykisk och fysisk så kan det dagliga med att handla mat och ta hand om hemmet vara nog med arbete. Kraven på att man borde arbeta för det mår alla bra utav ökar ju bara stressen och känslan att vara dålig och inte duga som man är.
 
Alla mår bra utav daglig motion: Det håller jag helt med om, men sedan vilken typ av motion och hur mycket som man mår bra utav, det vet man bara själv. Jag klarar av promenader på 20-30 minuter ca 4-5 dar i veckan, just nu. Det är inte bra nog. Jag har hört att jag ska promenera minst 2 timmar om dagen, eller springa 5 km innan frukost för att det ska ha positiv effekt på hälsan. Ja då kan jag ju låta bli helt. Jag testade ett tag att gå 45 min om dagen, det gick en vecka och jag mådde inte bra utav det alls, på nåt sätt.
 
Alla mår bra av nyttig mat: Ja absolut, det är bra att inte äta tex för mycket godis och kakor och äta frukt och grönt. Men sen bli tillsagt att äta nån speciellt diet som inte alls passar, det funkar ju inte heller. Alla mår inte bra av samma sorts mat. Jag kan inte äta LCHF tex, har försökt tre gånger, min mage tål inte den kosten helt enkelt, fast den ska vara så bra för alla.
 
Det jag menar med detta är att det är frustrerande att för sjuttioelfte gången få höra vad jag ska göra för att må bra, dom verkar tro att jag inte försöker och inte kämpar och gör så gott jag kan för att må bra. Jag behöver ju hitta mitt sätt, min motion, kost och social kontakt som funkar för mig. Jag kan inte motionera och vara social varje dag, jag vet av egen erfarenhet att det inte funkar. Jag behöver mycket vila då jag blir väldigt trött i huvet av att umgås med andra människor.
 
Men läkarna vet bäst, eller?