Du låter iaf pigg och glad

Något som förmodligen fler än jag som lider av psykisk sjukdom ofta får höra är uppmuntrande kommentarer som att du låter pigg och glad iaf (om man pratar med någon på telefon), eller om man träffar någon ute som säger att jag ser väldigt frisk ut. En vårdpersonal sa till mig när jag låg inne senast att jag hade ett nytt inre glow.
 
Dessa kommentarer sägs förmodligen av välvilja och som försök att muntra upp, och väldigt få har svårt att förstå min rektion att jag inte tycker att det är positiva kommentarer när man känner sig riktigt nere på botten och allt man tänker på är att få dö så snart som möjligt att man har ett nytt inre glow. Jag känner mig extremt osedd i den sitution som jag är i just där och då.
 
Sen är det väl klart att man kanske inte vill höra att man ser ut som döden själv, så som man känner sig. Men måste man påpeka hur man ser ut och hur man låter i huvudtaget.
 
För om jag pratar i telefon med en person som inte är så insatt i situationen men vet att jag mår dåligt just nu så kanske jag försöker att låta så normalt som vanligt och inte prata om hur jag mår så mycket, speciellt om jag inte heller får några frågor om det.
 
Men jag får alltid känslan av att de tycker att jag överdriver hur dåligt jag faktisk mår eftersom jag ser och låter så glad. Men när det kanske är tvärtom om, jag säger inte hur skit det verkligen är för jag vet att ingen orkar riktigt lyssna på det.
 
Kan också känna mig misstrodd när jag träffar en person som frågar vad jag gör och säger att jag är fd kallad sjukpensionär sedan många år tillbaka så frågar de sällan varför utan säger mer att det kan man inte tro, du som ser så pigg och frisk ut.
 
Dom som jag berättat detta för hur jag upplever dessa kommentarer tycker bara att jag ska ta emot positiva kommentarer. Men för mig är de inte positiva.
#1 - - MissManic:

Usch för såna kommentarer!! Min bror påpekade det en gång, fast inte på ett sånt sätt utan vi pratade om hur jag mådde och då lät han mest frågande när han sa att "Men du ser ju inte ut att må dåligt" så jag fick förklara detta om masken som jag bär omkring på..
Han blev mest förvånad..

Men jag hatar att höra detta om hur pigg man låter..Men de menar nog inte att såra. Det är nog vi som är för bra på teater.. Antar jag

#2 - - Linnéa Törne:

Jag känner så väl igen mig i det där jag också! Och såklart de gånger humöret svänger mycket och folk frågar varför vi inte gör något idag när vi "orkade så mycket annat kul igår".

Är så glad att du kommenterade på min blogg så jag fick chansen att läsa din! 😊