Brinner det?!

Ibland har jag en stark oro för att det ska börja brinna hemma eller hos någon granne. Här om natten så vaknade jag med ett ryck och stog nog upp innan jag ens var riktigt vaken. Det var ett starkt orangeblinkande ljus i lägenheten och det var något som lät högt! Det var ett vrålande ljud som jag inte kände igen och paniken växte. Jag sprang planlöst omkring i lägenheten innan mina sinnen hade vaknat till liv så pass mycket att jag började kunna separera de olika intrycken. Ljudet kom utifrån, men ljuset var inne. Vart kom ljuset ifrån. Allting skedde så snabbt men samtigt kändes det som en evighet. Ganska så snabbt så såg jag att det var en stor traktor som höll på att ploga gården utanför mitt köksfönster.
 
Sakta började jag förstå att det var ingen fara, det var inget hemskt som höll på att ske. Klockan var runt 4 på morgonen och jag kunde gå och lägga mig igen. Men det tog tid innan kroppen varvat ner så jag kunde somna om. För den hade varit i högsta beredskad, beredd på att fly. Men den här gången behövdes det inte.
#1 - - MissManic:

Usch, skräcken för brand.. När jag bodde i Viskafors och jag hade varit i stan, när bussen närmade sig vår lägenhet så började jag titta efter lågor. När jag väl kom upp till dörren så låste jag upp, men när jag skulle ta i dörrhandtagen så gjorde jag det försiktigt för att känna om det var varmt eller inte.
Det var vidrigt.. Djuren, hur klarar sig djuren..
Jag har ganska mycket såna katastroftankar..