Att alltid vara på sin vakt

Var är jag egentligen trygg? Hemma skulle jag gärna vilja svara. Men tyvärr är det inte så. Inte någon annanstans heller.
Jag är alltid på min vakt. Vad kan finnas bakom hörnet på det där huset som jag promenerar förbi? Vad kan människan som sitter bakom mig på bussen ha för planer och tankar om mig.
 
Vid hög ångest får jag ofta som förslag på att minska den genom att ta mig en dusch. Men när jag duschar så hör jag sämre. Är det någon som knackar på dörren? Är det någon som bryter sig in? Är det något fönster som krossas? Det kan hända en uppsjö utav saker som jag inte hör då vattnets varma och "avslappnande" strålar rinner över huvudet och öronen.
 
Var det nåt som lät? Jag brukar snabbt stänga av vattenkranen och lyssna en stund, men nej då hör jag inget konstigt. Så jag fortsätter hårtvätten. Men var det verkligen inget som bankade? När vattnet är av, hör jag inget avvikande. När vattnet är på så hör jag en massa, telefonen som ringer fast den inte ringer osv.
 
Är jag mer avslappnad efter duschen? Nej verkligen inte. Jag hamnar gråtandes och utmattad i soffan, frustrerad över att den fantastiska mirakelmedicinen inte verkar fungera ännu.
 
Jag vill bara få gå och lägga mig och sova, men vad kan inte hända under tiden jag sover?
#1 - - icaibloggen:

Sv: Ja det är verkligen upp och ner med den delen...

Vännen, lider med dig att du ska ha det på detta viset. Jag tycker jag har det jobbigt med ljudkänslighet. Men ser ju att det är ju inte ens i närheten av hur du lider.. Kram fina du!! <3