Att stå ut i känslan och acceptera

Ibland när ångesten är som värst och man vet inte vart man ska ta vägen, man vill fly eller självskada eller vad som helst som funkar för att minska den jobbiga känslan.
 
Jag har just nu en väldigt fysisk ångest som känns som blodet rusar runt fortare och att det är nåt i blodet som inte ska vara där, en otroligt obehaglig känslan iaf. 
 
Fick tipste att försöka känna känslan och stå ut i den, beskriva den med ord för sig själv och veta att det kommer gå över.
 
Jag provade igår och då vart det inte så jätte lyckat då jag nästan fick svårt att andas ett tag och ångesten ökade.
 
Men det är ju i andra situationer som tex när jag åker buss, vilket jag tycker är jätte jobbigt. Då måste jag stå ut med känslan och acceptera att den är där, inget hemsk kommer hända, de är bara känslor. Så ibland så är det ett tips som faktisk kan fungera - att stå ut i känslan.
 
Även detta med acceptans är svårt, livet är skit just nu, det måste jag på nått sätt acceptera för jag kan inte förändra min livssitation just nu, det är som det är, så att acceptera det och att stå ut med det är ett måste, för annars klarar jag mig inte. Jag måste tro att det kommer bli bättre en dag än vad det är just nu, nån dag hittar dom rätt medicinering, nån dag hittar jag saker som förgyller mitt liv så att det blir värt att leva igen. Men inte idag och kanske inte imorgon och det måste jag acceptera.
 
Jag jobbar med att stå ut en dag i taget och acceptera att den här dagen är som den är.