Sjukersättning

För några år sedan så fick jag aktivitetsersättning då man får de då man är under 30, nu har jag sjukersättning. Det är otroligt skönt att slippa vara sjukskriven och om och om igen söka sjukpenning och hoppas att försäkringskassan (fk) ska godkänna det.
Nu är jag beviljad sjukersättning tills jag får pension vid 65 års ålder. Men det betyder ju inte att jag aldrig kommer jobba igen eller alrig ha nån meningsfulls sysslesättning. Men just nu är det inte aktuellt.
 
Jag försökte med socialträning på ett ställe där jag fick komma när jag själv ville och inte hade fast tider. Men det gick bara några veckor så tog ångesten över. Jag var helt enkelt inte redo. Men jag ska göra ett nytt försök om medicinerna jag har nu börjar fungera som dom ska så jag börjar må bättre igen, då kanske det kan fungera bättre.
 
Men att slippa ångesten var tredje månad med besök hos läkaren där man ska förklara varför jag inte kan jobba och sen hoppas att hen skriver ett bra intyg så att fk godkänner det är otroligt skönt. För dels är det inte säkert man får träffa samma läkare varje gång, de gör olika bedömningar och fk kan ha en viss tids sjukskrivning för en viss sjukdom så helt plötsligt ska man ut i jobb fast man är långt i från redo själv.
 
Det krävs ganska mycket för att man ska få sjukersättning, men för mig var det fk som föreslog det själv så det gick igenom ganska lätt ändå tycker jag, då jag inte "bara" har psykiska sjukdomar utan även flera kroppsliga så är vardagen svår att få ihop.
Men att få igenom en sjukersättning har släppt många tunga stenar från axlarna och jag kan slappna av mer då jag vet vilka pengar som kommer in på kontot varje månad.
#1 - - Carro:

Vad skönt att få släppa den stressen! Om du fick välja vad skulle du vilja jobba med? Kram

#2 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Ibland är man inte redo och då är det viktigt att lyssna på kroppen. Ta det i din takt och glöm inte hur bra och duktig du är. Kram!