Personkemi

Tänk vad olika människor kan få en att må olika.
 
Jag har boendestöd och en utav dom går jag verkligen inte ihop med, hen har ett sätt som får mig att känna mig otroligt obekväm. Hen är nog inte medvetet otrevlig utan har ett sätt som inte funkar för mig.
 
Som tur är funkar det bra med dom andra, jag har lätt att prata med dom och dom får mig att känna mig sedd och lyssnad på, men på olika sätt så klart.
 
Min kontaktperson från psykitarin har nästan blivit min bästa vän, så jag sörjer verkligen att vi ska sluta ses om ett par månader då hen fått nya arbetsuppgifter.
Jag är nervös över att jag ska få en ny där personkemin inte alls stämmer, då det är så viktigt då man ses ofta och får en nära relation då de vet nästan allt om en, man ger ju verkligen mycket utav sig själv till en kontaktperson eller även en boendestödjare vilka man träffar ännu oftare.
 
Funkar inte personkemin så är det otroligt svårt att göra nåt åt det för det är ju den man är och hur man är. Har man sagt nåt dumt eller klumpigt kan man be om ursäkt och sen förhoppningsvis så känns det bättre sen och man kan gå vidare i relationen.
#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Det kan vara svårt det där med personkemi faktiskt...

#2 - - Johanna:

Jag förstår precis hur du menar. Det är jättejobbigt, jag är också nervös inför mötet med min nya kontaktperson.