Sömnen

Sömnen är så otroligt viktig för alla människor om vi ska fungera normal. Men vi har olika behov även där, en äldre man tex kan klara sig gott på 5-6 timmars sömn medans yngre, kvinnor och sjuka personer behöver mer sömn.
 
Jag är en sådan som måste sova minst 8, jag mår bäst om jag fått sovit 9-10 timmar. Just nu fungerar sömnen inte alls, trotts mediciner.
 
Idag fick jag en sömnmedicin ökad och order om att ta promenader på kvällarna. Jag som har svårt att ta mig ut i huvudtaget, även på dagarna. Men ja nu har jag iaf tagit en halvtimmes promenad, sen vad som menas med kväll vet jag inte. Men jag vill inte gå då det blivit mörkt. Så idag blev det strax efter fem. Viktigast är väl att det blir av.
 
Men dom där dumma tankarna om att de tror att mina sömnproblem beror på min övervikt det gör mig mest irriterad. Även fast det inte är så, motion är nåt som ska göra sömnen bättre för alla. Så får se om det funkar nu då om jag får sova inatt. Har mer eller mindra varit vaken i fem dygn, men bara ett par timmars halvdålig sömn per natt. Men jag vet inte om jag är direkt trött. Mer irriterad ist.
 
Har man psykiska sjukdomar som tex bipolär och olika psykossjukdomar, så kan dålig sömn faktisk göra en sjuk. Det kan trigga igång mani eller psykos och det känner jag faktisk av. Jag är som halv konstigt speedad och hörde folk som skrattade åt mig då jag var ute på promenaden, fast jag såg ingen. Men kan ju vara några som gömde sig bakom ett hörn eller en buske så klart. Men "smått" tokig blir man.
#1 - - Annie:

Ja allt sånt är ju så himla individuellt. För mig är 5 timmar för lite, lagom för mig är nog 7,5-8 timmar ungefär ;)
Bra blogg du skapat, har kollat lite på inlägg längre ner också :)

Hoppas Du får en bra kväll<3