Hetsätningsstörning

Hetsätningsstörning är en ätstörning där man under en period kan äta stora mängder mat och godsaker utan att man kräks upp det igen, då kallas det för bulimi.
 
Jag har en hetsätningsstörning vilket jag trodde att jag kommit till bukt med då jag inte hetsätit på riktigt länge, faktisk 15 veckor då jag håller på att kämpa med att gå ner i vikt.
Men igår föll jag dit igen och endast pga av de känsor jag hade som jag försökte fly genom att äta, men som så mycket annat så blir ju ångesten värre efteråt.
 
Jag trodde att det var en engångs grej och att jag idag skulle kunna ta tillbaka mina bra vanor som jag skapat, men tyvärr var det inte så lätt som jag trodde då jag inte alls mår bättre idag och känsloäter då ist för att göra nåt annat. Mat och godsaker är ju iaf mindre skadligt än att tex drick för mycket alkohol då jag mår som jag göra.
 
Men det är riktigt jobbigt att det är tillbaka efter att ha klarat mig utan att hetsäta så länge, känns som ett riktigt nederlag och jag blir riktigt ledsen över det. Jag får verkligen inte börja gå upp i vikt igen nu då jag kämpat mig ner så många kilon.
 
Men sen så är det lätt att det blir antingen eller, ibland hetsäter jag och sen har jag perioder då jag stenhår räknar kalorier och försöker få i mig så lite som möjligt. Men där emellan är det ganska bra balans iaf.
 
Att få hjälp med en hetsätningstörning är svårt. Jag vet ju vad jag ska äta och inte och det funkar ju inte att jag äter måltiderna på en ätstörningsenhet då hetsätningen endast är där när jag är ensam. Ofta har jag svårt att äta tillsammans med andra människor i huvudtaget. Jag kan vara bortbjuden på middag och äta en liten måltid och kanske tacka nej till efterrätten för att sedan komma hem och äta mer än mitt dagliga intag i kalorier ofta i form av mackor, glass och godis och kakor. Har jag inte godsaker hemma så går jag och handlar, har tyvärr nära till affären.
 
Men att bara berätta för någon nära att jag har dess problem tyycker jag har minskat på skamen en hel del. Förut var det min hemlighet, men nu är det inte det längre.
#1 - - Annie:

Bra att du börjat prata mer om det<3

Sv: Ja det ska jag nog, såsmåningom ;) en vän har redan tingat 2, så det är kul! ;)

#2 - - icaibloggen:

Den gick att laga :D hihi ska dit i Maj och laga 2 andra tänder med!! Allt bra idag? Hoppas du sover gott inatt, kram! <3