Happiness is a chocie!! Is it??

Varje dag kommer det upp uppmuntrande citat på facebook. Bland annat om att Happiness is a chocie som dessa ungefär.
 
 
 
 
 
Vad säger dessa egentligen och är de så uppmuntrande som de är tänkta att vara. Jag som lidit av psykisk sjukdom i väldigt många år blir inte glad utav dessa. Är det så att jag väljer att må dåligt?? Nej självklart inte. Psykisk ohälsa är olika sjukdommar som påverkar hjärnans olika signalsubstanser så att man tex är deprimerad och känner ångest mm.
 
Skulle jag bli botad av att en morgon säga att nu framöver så väljer jag att vara lycklig? Skulle alla mina signalsubstanser bli i balans då? Skulle allt jobbigt runt omkring mig fixa sig, som tex dålig ekonomi och dåligt med sociala kontakter?
 
Är man därimot frisk men har grubblat ner sig i onödiga saker och låter fel saker ta en massa energi, då kanske man kan säga till sig själv att sluta vara ledsen över små saker och var glad över allt bra som finns ist. Då kanske man kan välja lycka och glädje.
 
Men till alla som lider av psykisk sjukdom skulle jag vilja säga att glädje är inte ett val, men vi gör så gott vi kan för att få känna den så småning om.
 
 
#1 - - Jennifer Queen:

Bra citat!!

#2 - - Katta:

Bra skrivet :)