Boendestöd

Boendestöd är en kommunal insats för personer med psykisk funktionsnedsättning där man kan få hjälp med aktiva, social och omvårdnads insatser enligt socialtjänstlagen.
 
Först har man ett möte med en boståndshandläggare via sin kommun som man kan kontakta direkt själv eller få hjälp via psykiatrin.
Man pratar igenom med biståndshandläggaren vad man är i behov av för hjälp tex att komma ut utanför sitt hem, gå på affären eller hjälp och stöttning med matlagning mm mm.
 
Sen så får man kontakt med en grupp med boendestödjare, oftast finns det flera grupper i ens kommun men att man har en så att det inte ska bli allt för många nya människor varje gång.
 
I vissa kommuner är det en kostnadsfri tjänst, i andra kostar det ungefär som för hemtjänst.
 
Syftet med boendestöd är att hjälpa personen att kunna bo i sitt eget hem. Boendestödet ska öka den enskildes möjligheterna till gemenskap och delaktighet i samhället.
 
Jag har haft boendestöd i flera omgångar. Ska ha möte bistångshandläggare igen om att få tillbaka det då jag kan behöva stöd och hjälp i olika perioder med att komma ut, ha någon att prata med, ha något att träffa så att det händer något under dagen samt att ha någon att ringa sent på kvällen och natten om jag mår väldigt dåligt men vill kunna stanna hemma och inte lägga in mig på psykiatrin.
 
För att komma i kontakt med din biståndshandläggare så ring din kommunväxel eller prata med din öppenvård på psykiatrin så kan de fixa ett möte.
#1 - - icaibloggen:

Håller verkligen med dig!! :)

Så glad jag blir att läsa att du mår bra, tänker på dig ofta <3

Såklart du ska vara med i veckans blogg, ge dig inte, snart kanske det är din tur att vinna :D

Tack för frågorna till frågestunden, kommer upp om några dagar!

Kram <3