Ångest och självskador

Ett sätt att hantera ångest på kan vara att självskada. Det är ju inte ett bra och effektivt sätt då det ofta triggar igång en värre ångest efteråt. Men som många andra dåliga metoder som alkohol och självmedicinering som också är en typ av självskada då det är dåligt för kroppen, så sätter det väldigt kortvarigt in kroppens egna belöningsystem (i kanske en minut innan man mår värre än innan).
 
Jag själv har självskadat på många olika sätt under många år och det hjälper verkligen inte mer än kanske ibland en extremt kort stund. Men ändå så kommer suget efter att göra det igen. Men suget att göra bra saker för att hantera ångest kommer väldigt sällan av sig själv. Där behöver man ist lära sig att ta till bra metoder för att lindra ångest innan man tar till självskada.
 
Men det är svårt.
 
Jag har gått i grupp terapi och enskild terapi under över ett år, men blev inte hjälp. Kan känna mig som ett hopplöst fall ibland. Går det ens att hjälpa mig med mitt mående. Mediciner funkar också väldigt dåligt.
 
Så när jag är där jga är idag, då jag ätit en ny medicin i över fyra veckor och känner ännu ingen förbätting, självskada har inte hjälp ångesten utan snarare triggat den.
 
Vad ska jag ta till för att orka överleva. Har ju dessutom gjort alla de bra sakerna på listan, som promenerat, duschat, städat, spelat mobilspel, tittat på tv, lyssnat på musik, tagit vid behovs medicin. Men skakar ändå som ett asplöv av ångest. Då känns det ganska tungt....